esmaspäev, 5. mai 2014

Mona Lisa

Mona Lisa maali külastus oli üks esimesi kogemusi, mille 2013 aastal Prantsusmaal käies sain. 
Mona Lisa maali autoriks on Leonardo da Vinci ja see maal loodi aastatel 1509-1519. Maal asub Prantsusmaal Louvre muuseumis, mis on maailma üks suurimaid muuseume. Lisaks muudele maailma kunstiklassikasse kuuluvatele maalidele on seal ka just see sama - Mona Lisa, mis on väidetavalt ka üks maailma tuntuimaid maale. 
Pildil on kujutatud rikka kaupmehe  Francesco del Giocondo naist Lisa del Goicondot. Maal on värvitud õlivärvidega ja pildi mõõtmed on 77X53. Antud maali eripärana võib välja tuua selle, et selle ajastu kohta on Mona Lisa väga tagasihoidlikult riides - ta on riietatud tumedasse ning ainsaks aksessuaariks on peas olev loor. 
See portreepilt ei vastanud päris minu ootustele, kui seda nägin. Koolis olime korduvalt näinud erinevaid jäädvustusi sellest maalist, kuid seal kohapeal sai sellega tutvuda 8 meetri kauguselt ja pilt oli ikkagi suhteliselt väike. Pean tunnistama, et minu arust on antud maal liiga ülehinnatud. Loomulikult ei saa öelda, et see minus midagi ei tekitanud. Esiteks oli juba väga huvitav näha, milline see maal siis päris elus on, millest nii palju kuuldud on. Samuti tekkis seda silmitsedes mul justkui silmside selle Lisaga. Usun, et kõik kes talle silmadesse vaatavad tunnevad nagu pilt tegelikult vaataks teda ja tahaks talle midagi öelda. See on teine eripära, mida selle maali juures just välja toodud ongi ja tänu muuseumi külastusele sain sellele ka ise kinnitust.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar